Laboratorul de energie verde – Green Energy Lab – Final proiect
1 februarie 2023

Laboratorul de energie verde – Green Energy Lab Laboratorul de energie verde – Green Energy Lab este un proiect propus și implementat de organizația „Alegem energia verde!

LABORATOR MOBIL – ȘTIINȚE ȘI GASTRONOMIE – Final proiect
1 februarie 2023

LABORATOR MOBIL – ȘTIINȚE ȘI GASTRONOMIE LABORATOR MOBIL – ȘTIINȚE ȘI GASTRONOMIE este un proiect propus și implementat de profesori și elevi de la Palatul Copiilor Rm.

Learning by doing – Final proiect
1 februarie 2023

Learning by doing Learning by doing este un proiect propus și implementat de Organizația Națională Cercetașii României – Centrul Local Mircea cel Bătrân Rm.

VULCANII LUMII – Final proiect
1 februarie 2023

VULCANII LUMII VULCANII LUMII este un proiect propus și implementat de grupul de inițiativă GHEORGHE SURDU, BREZOI.

Start-Up Club de Robotică ”Aetherius Automatics” – Final proiect
1 februarie 2023

Start-Up Club de Robotică ”Aetherius Automatics” Start-Up Club de Robotică ”Aetherius Automatics”  este un proiect propus și implementat de BIT Horezu.

GRĂDINA,TABLOU NATURAL DE IMAGINI ȘI CULORI – Final proiect
1 februarie 2023

GRĂDINA,TABLOU NATURAL DE IMAGINI ȘI CULORI “GRADINA TABLOU NATURAL DE IMAGINI ȘI CULORI” este un proiect propus și implementat de Școala Gimnazială Galicea, din județul Vâlcea.

3Doing the Future – Final proiect
1 februarie 2023

3Doing the Future 3Doing the Future este un proiect propus și implementat de grupul de inițiativă 3Dependents.

CU RUCSAC LA PURTĂTOR. IAU ROEȘTIUL LA PICIOR – Final proiect
1 februarie 2023

CU RUCSAC LA PURTĂTOR, IAU ROEȘTIUL LA PICIOR CU RUCSAC LA PURTĂTOR, IAU ROEȘTIUL LA PICIOR  este un proiect propus și implementat de grupul de inițiativă Roești.

Project Apollo – Final proiect
1 februarie 2023

Project Apollo Project Apollo este un proiect propus și implementat de grupul de inițiativă „Project Apollo”.

ECO-BIBLIOTECH – Final proiect
17 ianuarie 2023

ECO-BIBLIOTECH ECO-BIBLIOTECH este un proiect propus și implementat de grupul de inițiativă BIBLIOTECARI CU SUFLET.

STEAM for All – Final proiect
17 ianuarie 2023

STEAM for All STEAM for All este un proiect propus și implementat de grupul de inițiativă Start STEAM Engine.

BroBotSTEAM – Final proiect
17 ianuarie 2023

BroBotSTEAM BroBotSTEAM este un proiect propus și implementat de echipa de robotică a Colegiului Național “Alexandru Lahovari” – BroBots Team.

ROBO PANN – Final proiect
10 ianuarie 2023

ROBO-PANN ROBO-PANN este un proiect propus și implementat de cadrele didactice ale Școlii Gimnaziale Anton Pann din  Râmnicu Vâlcea.

Eco-BiblioTech
19 mai 2022

Eco-BiblioTech Provocare Bibliotecarii împreună cu mentorii, voluntarii și copiii implicați vor dezvolta o abordare ecologică pentru bibliotecile lor și vor promova o mentalitate ecologică în rândul comunității.

Laboratorul de energie verde – Green Energy-Lab
13 mai 2022

Laboratorul de energie verde – Green Energy-Lab Provocare Proiectul îşi propune să trezească dorinţa de cunoaştere şi explorare a mediului înconjurător prin explorarea deschisă şi investigarea unor concepte de energie verde, prin utilizarea conceptelor STEM.  Proiectul îşi doreşte să mobilizeze copiii pentru a-i transforma, în viitor, în oameni care produc şi  folosesc energia verde.

Learning by doing
13 mai 2022

Learning by doing Provocare Obiectivul general al proiectului este de a încuraja pasiunea pentru cât mai mulți copii și tineri în domeniile științelor și tehnologiei, prin intermediul unor procese de învățare bazate pe abordări practice, interdisciplinare și de colaborare.

Misiunea ECO – Învățăm să compostăm
13 mai 2022

Misiunea ECO – Învățăm să compostăm Provocare Implicarea a 300 de elevi din Liceul Tehnologic Forestier în activități de observare a procesului de compostare în cutia de compostare în pepiniera silvică, situată la 200 de metri de liceul Forestier.

Laborator mobil – ” ȘTIINȚE ȘI GASTRONOMIE”
13 mai 2022

Laborator mobil – ” ȘTIINȚE ȘI GASTRONOMIE” Provocare Proiectul constă în realizarea unor ateliere interdisciplinare de educație nonformală pentru sănătate prin mișcare și alimentație sănătoasă, folosind un laborator mobil direct la beneficiari sau în mijlocul naturii.

VULCANII LUMII
13 mai 2022

VULCANII LUMII Provocare Dacă la  Brezoi a luat naştere SUMMER CAMP FESTIVAL, atunci, de ce nu va lua naştere şi SUMMER CAMP STEAM ŞTIINŢESCU : ediţia I – VULCANII LUMII.

Start-Up Club de Robotică – Aetherius Automatics
13 mai 2022

Start-Up Club de Robotică – Aetherius Automatics Provocare Scopul nostru a fost de la început dezvoltarea competențelor necesare în domeniul roboticii, (abilități de lucru hardware – proiectare 3D, asamblare, etc.

Grădina – tablou natural de imagini și culori
13 mai 2022

Grădina – tablou natural de imagini și culori Provocare Realizarea unei grădini a școlii care permite elevilor să experimenteze direct cultivarea și întreținerea plantelor și arborilor în mediul natural, deoarece natura reprezintă una dintre cele mai bune școli pentru copii.

3Doing the future
13 mai 2022

3Doing the future Provocare Proiectul nostru propune educarea tinerilor în proiectarea 3D, crearea și prelucrarea modelelor 3D, pregătirea și utilizarea echipamentelor pentru printarea 3D prin intermediul unui curs interactiv alături de un expert în domeniu.

Cu rucsac la purtător, iau Roești-ul la picior
13 mai 2022

Cu rucsac la purtător, iau Roești-ul la picior Provocare Prin acest proiect educațional non-formal ne propunem o învățare de tip ”learning by doing” prin care să stimulăm curiozitatea copiilor prin descoperirea fenomenelor naturii, explorarea și descoperirea orizontului local, dezvoltând și cultivând sentimentul apartenenței la această comunitate în care s-au născut și au crescut, precum și […]

Project „Apollo”
13 mai 2022

Project „Apollo” Provocare Project „Apollo” este o inițiativă ce se centrează pe 2 părți, dintre care una teoretică care presupune susținerea unor cursuri complexe și complete în sfera artei digitale pentru aproximativ 30 de tineri și o altă parte, practică, care presupune un ajutor oferit cursanților în realizarea propriilor lor lucrări de artă digitală, care […]

Să descoperim misterele lumii vii
13 mai 2022

Să descoperim misterele lumii vii Provocare Proiectul îşi propune implicarea a 110 elevi (40 membri ai clubului Geoexploratorii şi 70 elevi ai şcolii) și a 14 cadre didactice din şcoală, în descoperirea şi înţelegerea prin experiment a fenomelelor naturii locale, în cunoașterea, analiza și implicarea în rezolvarea problemelor de mediu.

STEAM for All
12 mai 2022

STEAM for All Provocare DIY- Do It Yourself Care sunt cele mai interesante și mai eficiente resurse educaționale? Cele pe care ți le creezi singur.  Elevii vâlceni din clasele 3-8 sunt provocați să realizeze resurse educaționale STEAM care combină ingenios și armonios elemente din discipline școlare diferite.

ROBO-PANN
12 mai 2022

ROBO-PANN Provocare Proiectul  ROBO-PANN urmărește implementarea la ciclul primar a unor lecții practice, atractive, ce sprijină elevii să-și dezvolte abilitățile secolului 21.   Cu ajutorul seturilor Lego Education  se vor desfășura activități ludice specifice vârstei, ce vor facilita dezvoltarea bazelor matematice, tehnologice și științifice.

BroBotSTEAM
9 mai 2022

BroBotSTEAM Provocare Ne propunem ca acest proiect să aducă mai aproape de elevi conceptul de educație STEM prin organizarea de ateliere interactive pentru elevii din mediul urban și rural, ateliere în cadrul cărora vom realiza proiecte interdisciplinare folosind plăcuțe de dezvoltare Arduino.