VULCANII LUMII – Final proiect
1 februarie 2023

VULCANII LUMII

VULCANII LUMII este un proiect propus și implementat de grupul de inițiativă GHEORGHE SURDU, BREZOI.

Beneficiară indirectă a fost comunitatea, implicată și devotată cu pasiune proiectului.

Beneficiarii direcți ai proiectului au fost 30 de copii mentorați dar și 20 de mentori implicați activ în cadrul proiectului.

Copiii au devenit vocali, au conștientizat rolul lor în activitatea didactică și faptul că pot fi vectori ai schimbării. Au trăit nevoi specifice precum: stabilitate, apartenență, acces la informație dar și lăsarea liberă a imaginației și creativității, a potențialului de a inova, a importanței lucrului în echipă și a transferului de cunoștințe.

De asemenea, mentorii au activat pasiunea lor pentru domeniile STEAM, și-au crescut potențialul lor de a dezvolta aplicații practice ale științelor și chiar de a-și dezvolta planuri de carieră în domeniile abordate în cadrul proiectului.

Persoanele implicate au fost reprezentate de membrii echipei, de mentorii Științescu dar și de voluntari, după cum urmează:

Membri echipă

Burlan-Mitu Olivia-Simona – Coordonator proiect

Cârstea Maria Adina  – Coordonator comunicare

Popa Anca Maria – Coordonator comunicare

Mentori Științescu

Poenaru Rareș 

Ricobon Antonia

Nuică Alexandra

Ionescu Roxana

Iacob Teodora

Manceriu Alexandru

Popescu Nicoleta

Ungureanu Alexandra

Ionescu Adrian

Bîrțoiu Monalissa 

Petrescu Octavia

Țițirigă Emilia

Trocaru Adrian

Dogaru Teodora

Calina Jesica

Ionescu Alexandru

Naum Raul

Bota Sebastian

Turcu Giulia

Stroe Giulia

Alți voluntari​

Lungu Alexandra

Burlan-Mitu Daniel

Ignat Ionela Claudia

Rizea Enescu Maria Diana

Dacă la Brezoi a luat naştere SUMMER CAMP FESTIVAL, atunci a luat  naştere şi SUMMER CAMP STEAM ŞTIINŢESCU : ediţia I – VULCANII LUMII.

Scopul principal al proiectului a fost de a trezi interesul elevilor pentru domeniul științe, un domeniu de care, în ultima vreme, copiii s-au cam îndepărtat.

În realizarea proiectului s-a ţinut cont de faptul că, în ultima vreme, copiii refuză şă asimileze cunoştinţe, dacă nu înţeleg mai întâi ce pot face cu ele în viaţa de zi cu zi.

De asemenea, domenii precum matematica, fizica, chimia, geografia provoacă teamă în rândul copiilor, în timp ce ei iubesc necondiţionat desenul,muzica, mişcarea, dispozitivele digitale şi tot ceea ce ia naştere prin şi din imaginaţia lor bogată.

Tocmai de aceea, în cadrul proiectului VULCANII LUMII, s-a propus o îmbinare a acestor lucruri şi s-a realizat o machetă a lumii, pe care s-au  amplasat vulcani reprezentativi şi au prins viaţă.

„Proiectul Vulcanii Lumii a dezvoltat un parteneriat foarte frumos cu Primăria Brezoi și Live Music Summer Camp Brezoi, astfel încât, înainte de tabăra de vară prevăzută în proiect, au avut o expoziție de desene cu vulcani și demonstrații în fața participanților la primele concerte ale verii. Expoziția lor a fost prezentată de Bobi Dumitras de la Trupa Fără Zahăr și au adus notorietate atât evenimentului muzical, cât și proiectului.”
Monica Mitu
Coordonator proiect

Proiectul în cifre

9

Suma

7122 lei

8

Beneficiari

50

7

Membri echipă

27 

6

Ore de voluntariat

162

Ghidul aplicantului
Formular înscriere