3Doing the Future – Final proiect
1 februarie 2023

3Doing the Future

3Doing the Future este un proiect propus și implementat de grupul de inițiativă 3Dependents.

Beneficiarii indirecți au fost 30 de elevi care au avut acces la un laborator dotat pentru printare și proiectare 3D.

Beneficiarii direcți ai proiectului au fost 16 participanți direcți la cursuri, care au învățat cum să proiecteze și să printeze 3D.

Tot aici încadrăm și 6 mentori voluntari  care s-au organizat în echipă și și-au consolidat aptitudinile de predare/lucru în echipă.

 

Persoanele implicate au fost reprezentate de membrii echipei, de mentorii Științescu dar și de voluntari, după cum urmează:

Membri echipă

Voicu Ioan Vlăduț – Coordonator proiect

Iordache Brăduț Mihai – Coordonator logistică

Stoian Spiridon Daniel – Coordonator resurse umane

Murguleț Ioana – Coordonator marketing

Dobre George Cătălin – Coordonator prezentări

Iova Dumitru Alexandru – Coordonator suport tehnic

Greaca Marin Cosmin – Expert academic

Mentori Științescu

Voicu Ioan Vlăduț

Iova Dumitru Alexandru

Greaca Marin Cosmin

Alți voluntari​

Pătru Laurențiu – Profesor

Școala noastră este plină de elevi pasionați de informatică și preponderent de tehnologizare, având chiar o echipă de robotică cu participări la concursuri de specialitate.

Dar cum să exceleze un elev în ceea ce este pasionat, dacă nu dispune de materialele necesare?

În opinia noastră, desfășurarea proiectului propus a fost necesară în școală, datorită creșterii progresive a interesului față de proiectarea 3D, atât la nivel național, cât și la nivelul liceului nostru. 

Creativitatea și dorința elevilor de cunoaștere ne-a determinat să aducem în școală materiale care pot îmbina învățarea teoretică cu cea practică, acesta fiind cel mai eficient mod de învățare.

Știind că acest domeniu este în continuu progres și va fi la mare căutare în anii ce urmează, proiectul este mai mult decât benefic pentru viitorii programatori, ce își vor dezvolta aptitudini în acest sens.

În concluzie, conform lui Meizi Young, managerul Adobe din Asia de Sud, design-ul 3D este benefic pentru dezvoltarea pe planul carierei, punând un stop îngrădirii creativității, făcând-o să fie pentru toți, de la artiști până la informaticieni.„Nu a fost usor sa gestionez echipa. Fiecare a avut planuri individuale si a trebuit să găsim un program potrivit pentru toti. Am reușit însă să realizăm ceva frumos și observăm impactul. Mă bucur să văd cum câțiva dintre participanții de la cursuri doresc să urmeze o carieră în design 3D, sper că i-am ajutat să înceapă drumul spre visul lor.”
Ioan V.
Coordonator

Proiectul în cifre

9

Suma

5000 lei

8

Beneficiari

46

7

Membri echipă

11

6

Ore de voluntariat

240

Ghidul aplicantului
Formular înscriere