Project Apollo – Final proiect
1 februarie 2023

Project Apollo

Project Apollo este un proiect propus și implementat de grupul de inițiativă „Project Apollo”.

 Beneficiarii indirecți au fost 11 voluntari care au avut o eficacitate sporită în soluționarea problemelor apărute pe parcurs.

Beneficiarii direcți ai proiectului au fost 40 elevi ai ciclului gimnazial și liceal, participanți la cursurile Project Apollo și 30 de elevi din ciclul gimnazial și liceal, participanți la conferința de încheiere a proiectului.

Acești au dovedit un interes sporit față de domeniul artistic și au avut  oportunitatea de a acumula informații teoretice despre anumite sfere din domeniul vizat, domeniul modelării 3D dar și al cererii pe piața muncii.

Persoanele implicate au fost reprezentate de membrii echipei, de mentorii Științescu dar și de voluntari, după cum urmează:

Membri echipă

Făsui Cătălina – Inițiator și coordonator desfășurare proiect

Linte Maria -Marketing  și gestionare desfășurare cursuri

Moraru Patrisia – Management resurse

Canavea Matei – Management desfășurare proiect

Rădulescu Daniela – Mentor în inițiere și desfășurare

Mentori Științescu

Băeșu Alina – Profesor învățământ primar

Tudoran Ana – Profesor învățământ primar

Drăghicescu  Ionela – Profesor învățământ primar

Giuroiu Monica – Profesor învățământ primar

Gherghinete Monica – Profesor învățământ primar

Pavelescu Paula – Profesor învățământ primar

Burlan Adrian – Profesor matematică-informatică

Sasu Roxana – Profesor fizică

Poenaru Georgiana – Profesor arte plastice

Alți voluntari​

Ungureanu Ștefania

Băiașu Iulia 

Bălan Daria 

Cismaru Giulia 

Sandu Carla

Bălteanu Anastasia 

Corgoja Maia 

Papa Flavia

Enăchioiu Andreea

Popa Andra

Popa Dariana

Project Apollo a fost o inițiativă care a evoluat din dragostea echipei de proiect pentru artă, domeniul digital, dar și implicare comunitară, cu scopul de a le îmbina pe cele trei. Astfel, o serie de cursuri gratuite, destinate adolescenților pasionați de artă, au fost dezvoltate în Rm. Vâlcea. De-a lungul verii, aceștia au fost inițiați în numeroase domenii pe care nu le mai aprofundaseră până atunci – teoria culorilor, imaginea unui brand, creații 2D și 3D, efecte vizuale, desen tehnic și multe altele, toate acestea predate de către oameni cu vaste cunoștințe în industrie.

La finalul acestui proiect, cei peste 50 de adolescenți participanți la proiect au avut ocazia să își expună lucrările în cadrul conferinței de final.

Printre lucrări regăsim animații stop motion realizate în echipă, dar și schițe realizate individual – rezultate ce prezintă diferitele metode predate fiecărui participant. Am reușit astfel să coagulăm un grup de tineri artiști capabili atât de colaborare, cât și liberi de creație proprie.

„Nu cred că trebuie să luăm în considerare vârsta unei persoane pentru că dacă respectivul om știe mai multe decât tine trebuie să dai tot ce ai mai bun pentru a învăța. Pe viitor trebuie ca oricine să știe lucruri esențiale: cum să îmbini culorile unui site, ce fonturi să folosești, cum să atragi oamenii sa acceseze un anumit site, iar aceste cursuri m-au învățat multe din aceste deprinderi”.
Ghebu Crina
16 ani

Proiectul în cifre

9

Suma

 7782 lei

8

Beneficiari

70 

7

Membri echipă

25

6

Ore de voluntariat

277

Ghidul aplicantului
Formular înscriere