Dezvoltăm pasiunea pentru viitor și priceperea pentru științe
Științescu este un program de finanțare pentru proiecte educaționale, care stârnesc pasiunea pentru științe și tehnologie a copiilor și tinerilor între 6 și 19 ani.
Project Apollo – Final proiect
1 februarie 2023
Project Apollo
Project Apollo este un proiect propus și implementat de grupul de inițiativă „Project Apollo”.
Beneficiarii indirecți au fost 11 voluntari care au avut o eficacitate sporită în soluționarea problemelor apărute pe parcurs.
Beneficiarii direcți ai proiectului au fost 40 elevi ai ciclului gimnazial și liceal, participanți la cursurile Project Apollo și 30 de elevi din ciclul gimnazial și liceal, participanți la conferința de încheiere a proiectului.
Acești au dovedit un interes sporit față de domeniul artistic și au avut oportunitatea de a acumula informații teoretice despre anumite sfere din domeniul vizat, domeniul modelării 3D dar și al cererii pe piața muncii.
Persoanele implicate au fost reprezentate de membrii echipei, de mentorii Științescu dar și de voluntari, după cum urmează:
Membri echipă
Făsui Cătălina – Inițiator și coordonator desfășurare proiect
Linte Maria -Marketing și gestionare desfășurare cursuri
Moraru Patrisia – Management resurse
Canavea Matei – Management desfășurare proiect
Rădulescu Daniela – Mentor în inițiere și desfășurare
Mentori Științescu
Băeșu Alina – Profesor învățământ primar
Tudoran Ana – Profesor învățământ primar
Drăghicescu Ionela – Profesor învățământ primar
Giuroiu Monica – Profesor învățământ primar
Gherghinete Monica – Profesor învățământ primar
Pavelescu Paula – Profesor învățământ primar
Burlan Adrian – Profesor matematică-informatică
Sasu Roxana – Profesor fizică
Poenaru Georgiana – Profesor arte plastice
Alți voluntari
Ungureanu Ștefania
Băiașu Iulia
Bălan Daria
Cismaru Giulia
Sandu Carla
Bălteanu Anastasia
Corgoja Maia
Papa Flavia
Enăchioiu Andreea
Popa Andra
Popa Dariana
Project Apollo a fost o inițiativă care a evoluat din dragostea echipei de proiect pentru artă, domeniul digital, dar și implicare comunitară, cu scopul de a le îmbina pe cele trei. Astfel, o serie de cursuri gratuite, destinate adolescenților pasionați de artă, au fost dezvoltate în Rm. Vâlcea. De-a lungul verii, aceștia au fost inițiați în numeroase domenii pe care nu le mai aprofundaseră până atunci – teoria culorilor, imaginea unui brand, creații 2D și 3D, efecte vizuale, desen tehnic și multe altele, toate acestea predate de către oameni cu vaste cunoștințe în industrie.
La finalul acestui proiect, cei peste 50 de adolescenți participanți la proiect au avut ocazia să își expună lucrările în cadrul conferinței de final.
Printre lucrări regăsim animații stop motion realizate în echipă, dar și schițe realizate individual – rezultate ce prezintă diferitele metode predate fiecărui participant. Am reușit astfel să coagulăm un grup de tineri artiști capabili atât de colaborare, cât și liberi de creație proprie.
„Nu cred că trebuie să luăm în considerare vârsta unei persoane pentru că dacă respectivul om știe mai multe decât tine trebuie să dai tot ce ai mai bun pentru a învăța. Pe viitor trebuie ca oricine să știe lucruri esențiale: cum să îmbini culorile unui site, ce fonturi să folosești, cum să atragi oamenii sa acceseze un anumit site, iar aceste cursuri m-au învățat multe din aceste deprinderi”.