VULCANII LUMII

Provocare

Dacă la  Brezoi a luat naştere SUMMER CAMP FESTIVAL, atunci, de ce nu va lua naştere şi SUMMER CAMP STEAM ŞTIINŢESCU : ediţia I – VULCANII LUMII.

     Scopul principal al proiectului este de a trezi interesul elevilor pentru domeniul ştiinte, un domeniul de care în ultima vreme copiii s-au cam îndepărtat. În realizarea proiectului am ţinut cont de faptul că în ultima vreme copiii refuză şă asimileze cunoştinţe dacă nu înţeleg mai întâi ce pot face cu ele în viaţa de zi cu zi. De asemenea, domenii precum matematica, fizica, chimia, geografia provoacă teamă în rândul copiilor, în timp ce ei iubesc necondiţionat desenul, muzica, mişcarea, dispozitivele digitate şi tot ceea ce ia naştere prin şi din imaginaţia lor bogată.

    Tocmai de aceea, în cadrul proiectului VULCANII LUMII, ne propunem să îmbinăm toate aceste lucruri şi să realizăm o machetă a lumii, pe care să amplasăm vulcani reprezentativi şi să îi facem şă prindă viaţă.

5

Cine?

Grupul de iniţiativă “GHEORGHE SURDU BREZOI” format din:

  • Prof. BURLAN-MITU OLIVIA-SIMONA
  • Părinte CÂRSTEA MARIA ADINA
  • Elev POPA ANCA MARIA
2

Pentru cine?

20 de elevi mentoraţi din clasele a 5-a, a 6-a şi a 7-a, din cadrul Liceului Gheorghe Surdu, Brezoi şi 10 elevi mentori din clasa a 10-a a aceleiaşi şcoli.

6

Când?

Perioada de implementare a programului este aprilie – august 2022.

1

De ce?

 Proiectul este necesar pentru a oferi oportunităţi de învăţare non-formală şi de stimulare a pasiunii pentru ştiinţe, pentru a aduce schimbări pozitive în atitudinea şi mentalitatea elevilor.

Astfel ei nu vor mai ocoli domeniile STEAM, ci vor alege să experimenteze, să pună în aplicare idei noi şi să creeze instrumente prin care să dea mai departe cunoştiinţe ştiinţifice colegilor lor şi comunităţii per ansamblu.

4

Cum?

Luna mai: alegerea mentorilor şi a mentoraţilor din rândul elevilor doritori;

Luna iunie: formarea mentorilor şi realizarea achiziţiilor;

Luna iulie: școala de vară “VULCANII LUMII”;

Luna august: diseminare.

3

Împreună cu cine?

 Liceul GHEORGHE SURDU, Brezoi

Primăria orașului BREZOI

Asociația MENTOR ROCK

Programul ŞTIINŢESCU ŞI FCVL

Inițiativa în cifre

9

Suma

7 122 lei

8

Număr beneficiari

30

7

Număr membri echipă

50