Dezvoltăm pasiunea pentru viitor și priceperea pentru științe
Științescu este un program de finanțare pentru proiecte educaționale, care stârnesc pasiunea pentru științe și tehnologie a copiilor și tinerilor între 6 și 19 ani.
GRĂDINA,TABLOU NATURAL DE IMAGINI ȘI CULORI – Final proiect
1 februarie 2023
GRĂDINA,TABLOU NATURAL DE IMAGINI ȘI CULORI
“GRADINA TABLOU NATURAL DE IMAGINI ȘI CULORI” este un proiect propus și implementat de Școala Gimnazială Galicea, din județul Vâlcea.
Beneficiarii indirecți au fost membrii din comunitatea locală, având parte de consolidarea relației dintre adulți și copii.
Beneficiarii direcți ai proiectului au fost 89 de copii din cadrul Şcolii Gimnaziale Galicea care vin din medii sociale diferite, unii dintre ei provenind din medii defavorizate – cu situație socio-economică dificilă, neglijați de familie sau cu părinți plecați în străinătate.
De asemenea cele 6 cadre didactice au fost beneficiari direcți, având oportunitatea să transpună în practică noţiunile teoretice.
Persoanele implicate au fost reprezentate de membrii echipei, de mentorii Științescu dar și de voluntari, după cum urmează:
Membri echipă
Deresu Aurelia Gabriela – Coordonator proiect, profesor
Antonie Natalia – Coordonator comunicare
Roşu Nicoleta – Coordonator activități artistice
Bojan Florin – Coordonator
Mărgăritescu Ştefan – Coordonator
Mentori Științescu
Deresu Aurelia Gabriela
Antonie Natalia
Roşu Nicoleta
Bojan Florin
Mărgăritescu Ştefan
Alți voluntari
Joita Mihaela – Profesor
Bunea Roxana – Profesor
După cum bine ştim există tendința în rândul copiilor și tinerilor de a petrece tot timpul lor liber în fața dispozitivelor electronice, izolați de viața reală, iar pandemia a adâncit acest lucru.
Nici măcar plimbări în aer liber nu mai fac, deoarece se deplasează cu microbuzele şcolare, mijloace de transport în comun sau personale.
Acest proiect a oferit oportunitatea refacerii şi consolidării relațiilor de apropiere, încredere, muncă în echipă, acceptare de noi idei.
De asemenea s-a promovat toleranța, solidaritatea, empatia, acceptarea stângăciilor, greşelilor.
Copii au învățat despre ciclul vieții în natură, sezonalitate, au conștientizat faptul că resursele sunt limitate, redescoperind frumusețea naturii.
Proiectul a constat în:
Realizarea unei grădini a şcolii care permite elevilor să experimenteze direct cultivarea şi întreținerea plantelor şi arborilor în mediul natural, deoarece natura reprezintă una dintre cele mai bune școli pentru copii.
Transmiterea informațiilor teoretice necesare de către mentori, precum şi realizarea unei schițe și a unei machete a grădinii de către copii.