Scopul nostru a fost de la început dezvoltarea competențelor necesare în domeniul roboticii, (abilități de lucru hardware – proiectare 3D, asamblare, etc. și software – utilizarea limbajelor C++, Java, Python), într-un mediu prietenos, informal, în care elevii se pot dezvolta și la nivel personal, prin lucru în echipă și comunicare.
Totodată, ne dorim ca liceul și elevii din Horezu să progreseze și să ducă mai departe ceea ce noi am început, pentru că există potențial, iar acum există și mijloacele necesare pentru realizarea unui club de robotică și pentru promovarea valorilor STEM în Liceul Constantin Brâncoveanu.
BIT Horezu (grup de inițiativă)
Clubul de robotică este dedicat elevilor curioși de liceu, pasionați de știință și de necunoscut, care mai departe vor răspândi abilitățile și cunoștințele acumulate către elevii mai mici, de gimnaziu.
Beneficiarii indirecți sunt profesorii implicați în proiect, care pot să se folosească de informații și la orele de curs, dar care dezvoltă un alt tip de relație cu elevii, împărtășind pasiuni și activități comune, într-un mediu informal și prietenos.
Perioada de implementare a programului este martie – august 2022.
Într-o lume aflată în continuă schimbare, digitalizarea este la ordinea zilei. Pentru că în urma absolvirii liceului o parte dintre elevi urmează cu succes facultăți în domeniul STEM, mai exact IT sau științe aplicate, având și rezultate remarcabile, se poate observa potențialul de care elevii din liceul ”Constantin Brâncoveanu” Horezu dau dovadă.
Astfel, un club de robotică, în care sunt dezvoltate competențele digitale, hardware și software, dar și lucrul în echipă sau comunicarea, devine o nevoie.
În acest mod, elevii de la filierele teoretice pot aplica la nivel practic ce învață la ore, iar cei de la filierele tehnologice pot utiliza clubul de robotică ca o finalitate a proiectelor în curs de desfășurare.
Programul activităților va fi flexibil și adaptabil în funcție de posibilitățile de participare a membrilor, întâlnirile având loc de cel puțin 4 ori pe săptămână, cel puțin o dată cu fiecare mentor, online sau fizic, formatul general utilizat fiind cel hibrid.
Se va încerca un număr egal de activități pentru software și pentru hardware în fiecare săptămână, cu mentorii corespunzători și cu membrii interesați de partea respectivă a planului.
Liceul ”Constantin Brâncoveanu” Horezu
Clubul Copiilor Horezu
Profesori
Studenți
Foști participanți FTC
7 900 lei
50
20