Dezvoltăm pasiunea pentru viitor și priceperea pentru științe
Științescu este un program de finanțare pentru proiecte educaționale, care stârnesc pasiunea pentru științe și tehnologie a copiilor și tinerilor între 6 și 19 ani.
ROBO PANN – Final proiect
10 ianuarie 2023
ROBO-PANN
ROBO-PANN este un proiect propus și implementat de cadrele didactice ale Școlii Gimnaziale Anton Pann din Râmnicu Vâlcea.
Beneficiari indirecți au fost 32 de profesori din alte școli, profesori care au descoperit o nouă abordare a curriculei școlare, beneficiile învățării STEAM și avantajele implementării proiectelor educaționale. De asemenea 214 părinți ai copiilor participanți au fost informați despre obiectivele proiectului, activitățile desfășurate, etapele parcurse și rezultatele înregistrate din punct de vedere cognitiv și socio-emoțional.
Beneficiarii direcți ai proiectului au fost 214 elevi ai Școlii Gimnaziale Anton Pann dar și 125 elevi din mediul rural (Malaia, Urși-Stoilești, Vlădești, Bărbătești, Ocnele Mari, Sirineasa, Frâncești), care au lucrat în echipă, fiind încurajați să își dezvolte gândirea computațională și să se concentreze pe aplicațiile din lumea reală ale rezolvării problemelor, familiarizându-se cu noțiuni și concepte noi, specifice STEM. Tot aici încadrăm și două cadre didactice care au beneficiat de un curs de formare pe tema utilizării seturilor Lego în procesul de educație.
Persoanele implicate au fost reprezentate de membrii echipei, de mentorii Științescu dar și de voluntari, după cum urmează:
Membri echipă
Băeșu Alina – Coordonator proiect, profesor
Drăghicescu Ionela – Membru grup de inițiativă
Tudoran Ana – Membru grup de inițiativă
Mentori Științescu
Băeșu Alina – Profesor învățământ primar
Tudoran Ana – Profesor învățământ primar
Drăghicescu Ionela – Profesor învățământ primar
Giuroiu Monica – Profesor învățământ primar
Gherghinete Monica – Profesor învățământ primar
Pavelescu Paula – Profesor învățământ primar
Burlan Adrian – Profesor matematică-informatică
Sasu Roxana – Profesor fizică
Poenaru Georgiana – Profesor arte plastice
Alți voluntari
Tudoran David – Elev
Văduva Sofia – Elev
Băeșu Cristian- Elev
Amza Rebeca – Elev
Neacșu Gabriela – Elev
Mihancea Teodora – Elev
Floarea David – Elev
Proiectul a încurajat elevii, băieți și mai ales fete, nu doar ca să-și însușească anumite concepte de ştiinţă, tehnologie, matematică, programare, dar şi să-și dezvolte gândirea analitică şi gândirea logică, să-și dezvolte abilităţile de a găsi soluţii noi, creative de rezolvare a problemelor.
Seturile LEGO sunt foarte distractive iar proiectul a oferit o șansă de a se bucura de ele, într-un mod organizat, elevii din școlile publice.
Proiectul a fost structurat în 2 etape:
etapa de învățare – activități de învățare pentru 158 de elevi ai Școlii Anton Pann;
etapa de mentorat – ateliere de vacanță pentru elevii din mediul rural.
„Îmi place cel mai mult la Robo-Pann deoarece în loc să scriem și să facem activități obișnuite la școală facem altceva și învățăm lucruri pe care un elev le învață prin clasa a cincea, a șasea, dar noi prin joacă. Acum am făcut de exemplu o tiribombă”.