Learning by doing – Final proiect
1 februarie 2023

Learning by doing

Learning by doing este un proiect propus și implementat de Organizația Națională Cercetașii României – Centrul Local Mircea cel Bătrân Rm. Vâlcea.

Beneficiarii indirecți au fost  alți copii cu vârsta  cuprinsă între 11 şi 19 ani, colegii de școală ai copiilor participanți, care au aflat despre activitățile desfășurate, fapt ce i-a încurajat ca pe viitor să își dorească să participe și ei la acest gen de activități educative.

Totodată, imagini de la cele două activități au fost postate pe internet, pe pagina de eveniment a proiectului, dar și pe rețelele de socializare folosite de Organizația Națională Cercetașii României – Centrul Local Mircea cel Bătrân, inspirând și încurajând astfel și alte persoane să susțină acest gen de activități.

Beneficiarii direcți ai proiectului au fost 60 de copii cu vârsta  cuprinsă între 11 şi 19 ani, pentru care experimentarea a avut o deosebită valoare formativă, întrucât a dezvoltat participanților spiritul de observație, investigare, prelucrare şi interpretare a datelor experimentale, precum și interesul pentru cunoaştere.

Persoanele implicate au fost reprezentate de membrii echipei, de mentorii Științescu dar și de voluntari, după cum urmează:

Membri echipă

Lalu Jany – Coordonator proiect, profesor

Botea Mădălin – Membru grup de inițiativă, expert salvamontist

Dimitriu Vladimir – Membru grup de inițiativă, ecolog și voluntar adult în cadrul ONCR

Rotaru Gabriel – Membru grup de inițiativă,  voluntar adult în cadrul ONCR

Mentori Științescu

Lalu Jany

Botea Mădălin

Dimitriu Vladimir

Rotaru Gabriel 

Alți voluntari​

Petrișor Andrei – Cercetaș

Petrișor Gabriel – Cercetaș

Proiectul „Learning by doing”, inițiat de Centrul Local Mircea cel Bătrân din Rm. Vâlcea, s-a desfășurat in perioada 9 aprilie – 30 iunie 2022, a fost finanțat de Fondul Științescu Vâlcea și gestionat de Fundația Comunitară Vâlcea.

Scopul proiectului a fost desfășurarea în aer liber de experimente și activități practice non-formale și distractive, care să facă educaţia prin știință, tehnologie și matematică, mai atractivă pentru elevi și să contribuie la dezvoltarea abilităților care vor fi necesare în următorii ani, dar și în viața de adult.

Proiectul s-a adresat unui număr de circa 60 de elevi din școlile și liceele de pe raza municipiului Râmnicu Vâlcea, cu vârsta între 11 şi 19 ani. Activitățile proiectului au constat în două drumeții în împrejurimile municipiului Rm. Vâlcea, pe timpul cărora participanții au aflat lucruri interesante despre formele de relief întâlnite și observate, stabilirea punctelor cardinale, noțiuni de orientare, calcularea azimutului, aprecierea distanțelor, calcularea înălțimii copacilor, folosirea pârghiei, planului înclinat, scripetilor ficsi si mobili, precum și ansamblului de scripeți în viața de zi cu zi.

Totodată, copiii au participat la mai multe jocuri și concursuri distractive. Proiectul a dispus de o finanțare în valoare de 4980 lei, prin intermediul  Fondului Științescu Vâlcea, gestionat de Fundația Comunitară Vâlcea.

Ambele activități au fost foarte frumoase. Cel mai mult mi-a plăcut faptul că am putut să experimentăm chiar noi ce am învățat la școală.”
Dimitriu Ioana
14 ani

Proiectul în cifre

9

Suma

4980 lei

8

Beneficiari

60

7

Membri echipă

10 

6

Ore de voluntariat

Ghidul aplicantului
Formular înscriere