Cu rucsac la purtător, iau Roești-ul la picior

Provocare

 Prin acest proiect educațional non-formal ne propunem o învățare de tip ”learning by doing” prin care să stimulăm curiozitatea copiilor prin descoperirea fenomenelor naturii, explorarea și descoperirea orizontului local, dezvoltând și cultivând sentimentul apartenenței la această comunitate în care s-au născut și au crescut, precum și dorința de a-i cunoaște și a-i valorifica potențialul. 

Cine?

Grup inițiativă Roești

Pentru cine?

 Beneficiarii proiectului sunt  63 de elevi de la ciclul gimnazial ai Școlii gimnaziale ”Ion C. Constantinescu”, satul Cueni, comuna Roești, județul Vâlcea.

Când?

Perioada de implementare a programului este  11 aprilie – 31 august 2022.

De ce?

Ideea proiectului a luat naștere din conștientizarea acută a faptului că adolescenții petrec ore în șir în fața ecranelor, antrenați în diferite jocuri video și că nu mai știu să se joace în aer liber, să colaboreze, că nu mai acordă atenție miracolului vieții, neglijând astfel multe aspecte ale existenței cotidiene.

Ca răspuns la această problemă, proiectul își propune  implicarea elevilor în propria învățare prin activități de tipul ”learning by doing” facilitându-se astfel înțelegerea fenomenelor simple cu care intrăm în contact la tot pasul, zi de zi, prin descoperirea naturii, în general și a orizontului local, în special.

Cum?

Cu rucsac la purtător, vom parcurge trei trasee de-a lungul cărora elevii vor explora flora și fauna specifică arealului comunei Roești, vor desfășura activități STEAM outdoor și vor interpreta și analiza datele culese în procesul de cercetare în natură.

Traseele parcurse vor fi marcate pe harta digitală a comunei Roești, iar cunoștințele nou dobândite vor fi inserate prin link-uri catre punctele de interes.

Cei mai implicați dintre copii vor participa în Tabăra de corturi Aktivi în natură și vor pune bazele Clubului Micilor Exploratori de la Roești.

Împreună cu cine?

Asociația de Părinți-Profesori Cueni-Roești

Primăria Roești

Ghizi locali

Inițiativa în cifre

Suma

 8 378 lei lei

Număr beneficiari

63 elevi clasele V-VIII

Număr membri echipă

 Trei membri componenți ai grupului de inițiativă, colectivul de cadre didactice, părinți, membri în asociație.