3Doing the future

Provocare

Proiectul nostru propune educarea tinerilor în proiectarea 3D, crearea și prelucrarea modelelor 3D, pregătirea și utilizarea echipamentelor pentru printarea 3D prin intermediul unui curs interactiv alături de un expert în domeniu.

De asemenea, proiectul va empatiza latura interdisciplinară a materiilor specifice domeniului STEAM (matematică, fizică, informatică).

5

Cine?

3Dependents

2

Pentru cine?

Elevi din liceu, din medii rural si urban.

6

Când?

Perioada de implementare a programului este  10 iunie – 30 iunie 2022.

1

De ce?

Școala noastră este plină de elevi pasionați de informatică și, preponderent, tehnologizare, având chiar o echipă de robotică cu participări la concursuri de specialitate.

Dar cum să exceleze un elev în ceea ce este pasionat, dacă nu dispune de materialele necesare?

În opinia noastră, desfășurarea proiectului propus este necesară în școală, datorită creșterii progresive a interesului față de proiectarea 3D, atât la nivel național, cât și la nivelul liceului nostru.

Creativitatea și dorința elevilor de cunoaștere ne-a determinat să aducem în școală materiale care pot îmbina învățarea teoretică cu cea practică, acesta fiind cel mai eficient mod de învățare.

Știind că acest domeniu este în continuu progres și va fi la mare căutare în anii ce urmează, proiectul este mai mult decât benefic pentru viitorii programatori, ce își vor dezvolta aptitudini în acest sens.

În concluzie, conform lui Meizi Young, managerul Adobe din Asia de Sud, design-ul 3D este benefic pentru dezvoltarea pe planul carierei, punând un stop îngrădirii creativității, făcând-o să fie pentru toți, de la artiști până la informaticieni.

4

Cum?

 Cursuri interactive de design și printare 3D, propunerea unei probleme ce se poate rezolva cu o piesă printată 3D și rezolvarea ei cu design-urile participanților.

3

Împreună cu cine?

Colegiul Național Gib Mihăescu

Profesor Marin Greaca

Inițiativa în cifre

9

Suma

8 150 lei

8

Număr beneficiari

 Aproximativ 50.

7

Număr membri echipă

6