BroBotSTEAM – Final proiect
17 ianuarie 2023

BroBotSTEAM

BroBotSTEAM este un proiect propus și implementat de echipa de robotică a Colegiului Național “Alexandru Lahovari” – BroBots Team.

Beneficiarii indirecți au fost cei 10 profesori din școlile partenere, profesori care au avut ocazia de a vedea că se pot implementa aplicații din domeniul STEAM la orice nivel, că învățarea prin descoperire, prin experiment atrage elevii spre domeniul științelor.

Beneficiarii direcți ai proiectului au fost 120-150 de elevi din clasele II-XI care au luat contact cu ceea ce înseamnă educația STEAM, au fost implicați activ în activități cu caracter interdisciplinar care le-au arătat că noțiunile teoretice învățate la școală, la diferite discipline au aplicabilitate practică. 

Persoanele implicate au fost reprezentate de membrii echipei, de mentorii Științescu dar și de voluntari, după cum urmează:

Membri echipă

Ianc Simona – Coordonator proiect, profesor

Mutuleasa Răzvan Mihai – Coordonator proiect, elev

Popescu Bogdan Ștefan  -Coordonator proiect, elev

Simion Anamaria Laura  – Mihai Coordonator proiect, elev

Dobrete Andrei Robert  – Coordonator proiect, elev

Mentori Științescu

Mutuleasa Răzvan Mihai  – Trainer, elev

Popescu Bogdan Ștefan – Trainer, elev

Simion Anamaria Laura  – Trainer, elev

Dobrete Andrei Robert  – Trainer, elev

Alți voluntari​

Ariciu Călin – Elev 

Vlăduțu Luca  – Elev 

Mihăilescu Lara Steffani – Elev 

Sminticiuc Alexia  – Elev 

Chebăruș Andrei Nicolae – Elev 

Toma Andrei Cosmin – Student 

Ciuciulete Ștefania Adelina – Elev 

Butnariu Sergiu Sorin – Inginer 

Pașii urmați pentru implementarea proiectului au fost bine stabiliți și respectați, încă de la început. Astfel:

  • Au achiziționat kiturile Arduino pe care le-au utilizat în cadrul activităților practice ale proiectului și au reușit să dezvolte atelierul (laboratorul) mobil Arduino și să îl prezinte  celor 4 școli din mediul rural (Școala Gimnazială Sălătrucel, Școala Gimnazială Pietrari, Școala Gimnazială Costești, Liceul „Gheorghe Surdu” Brezoi). 
  • Au organizat Școala de vară de la Colegiul Național „Alexandru Lahovari” (două serii).
  • Au reușit (prin aplicațiile realizate și încurajarea elevilor) să lucreze în echipe, să împărtășească din experiența și cunoștințele acumulate cu colegii lor.
  • Au reușit, prin derularea atelierelor mobile la școlile din mediul rural, să ofere șanse egale și acces la educația STEM tuturor copiilor, indiferent de mediul de proveniență, sex, vârstă, situație materială, religie sau alte criterii de discriminare.
„Școala de vară... înseamnă să înveți în atmosfera caldă și tihnită a zilelor de vacanță... Mi-a plăcut mult acest tip de școală și sper să pot repeta experiența. Cuvântul de ordine a fost " nou": am învățat lucruri noi, am cunoscut oameni noi și am deschis drumuri noi. Mi-au plăcut mult oamenii întâlniți și sper ca, într-o zi, să fiu și eu ca ei, adică să împărtășesc cunoștințele mele cu ceilalți.”
Dragomir Luca
Clasa a VIII-a

Proiectul în cifre

9

Suma

4784 lei

8

Beneficiari

150

7

Membri echipă

13

6

Ore de voluntariat

240

Ghidul aplicantului
Formular înscriere