Realizarea unei grădini a școlii care permite elevilor să experimenteze direct cultivarea și întreținerea plantelor și arborilor în mediul natural, deoarece natura reprezintă una dintre cele mai bune școli pentru copii.
Transmiterea informațiilor teoretice necesare de către mentori, precum și realizarea unei schițe și a unei machete a grădinii de către copii.
Grădina Galicea
89 de copii din cadrul Școlii Gimnaziale Galicea care vin din medii sociale diferite, unii dintre ei provenind din medii defavorizate- cu situație socio – economică dificilă, neglijați de familie sau cu părinți plecați în străinătate.
6 cadre didactice care au oportunitatea să transpună în practică noțiunile teoretice.
Comunitatea locală, prin consolidarea relației dintre adulți și copii.
Perioada de implementare a programului este aprilie – iunie 2022.
După cum bine știm există tendința în rândul copiilor și tinerilor de a petrece tot timpul lor liber în fața dispozitivelor electronice, izolați de viața reală, iar pandemia a adâncit acest lucru.
Nici măcar plimbări în aer liber nu mai fac, deoarece se deplasează cu microbuzele școlare, mijloace de transport în comun sau personale.
Acest proiect oferă oportunitatea refacerii și consolidării relațiilor de apropiere, încredere, muncă în echipă, acceptare de noi idei. De asemenea se promovează toleranța, solidaritatea, empatia, acceptarea stângăciilor, greșelilor.
Copii învață despre ciclul vieții în natură, sezonalitate, conștientizează despre faptul că resursele sunt limitate, redescoperă frumusețea naturii.
Proiectul va fi lansat pe data data de 8 aprilie la sediul școlii.
O primă activitate este nivelarea terenului pe care se amenajează grădina cu pământ – în perioada 18-22 aprilie 2022, aceasta fiind urmată de realizarea unei schițe a grădinii și a unei machete în miniatură a grădinii, atât în format fizic cât și în format 3D, în perioada 25-30 aprilie.Achiziționarea plantelor ornamentale, a plantelor ierboase, arborilor și arbuștilor ornamentali în se va realiza perioada 4-7 mai 2022.
Ulterior va avea loc plantarea precum și întreținerea plantelor, arborilor și arbuștilor plantați pe parcursul întregii perioade în paralel cu observarea macroscopică și microscopică a structurilor dintr-o plantă.
După aceea se va trasa aleile și se vor monta băncuțele de către voluntari din comunitate în perioada 16-21 mai.
Vom avea și o activitate de compostare organizată cu voluntari internaționali care fac parte din proiectul ”Treasure water” început în anul 2020 cu care școala noastră lucrează în parteneriat.
Pe data de 1 iunie- Ziua Copilului va fi evenimentul de încheiere a proiectului, cu ocazia căruia prezentăm ceea ce am reușit să realizăm cu ajutorul acestui proiect.
5 114 lei – finanțare Fondul Științescu
95
15