Learning by doing

Provocare

Obiectivul general al proiectului este de a încuraja pasiunea pentru cât mai mulți copii și tineri în domeniile științelor și tehnologiei, prin intermediul unor procese de învățare bazate pe abordări practice, interdisciplinare și de colaborare.

Copiii vor putea observa în ce fel informațiile dobândite la școală, în cadrul studierii diferitelor materii (geografie, fizică și matematică), pot fi aplicate în viața de zi cu zi.

5

Cine?

Organizația Națională Cercetașii României – Centrul Local Mircea cel Bătrân, Rm. Vâlcea.

2

Pentru cine?

 Proiectul se adresează unui număr de circa 60 de elevi din școlile și liceele de pe raza municipiului Râmnicu Vâlcea, cu vârsta între 11 şi 19 ani, vârstă la care pot apărea preferinţe clare pentru anumite ramuri ale științei.

6

Când?

Perioada de implementare a proiectului este 12 aprilie – 30 iunie 2022.

1

De ce?

 Sistemul de educație actual este unul formal, bazat pe predare. Însă predarea nu înseamnă învățare.

Dacă în școală copiii încep să învețe în mod sistematic noțiuni din domeniul științelor, acest proces este perceput ca fiind dificil sau plictisitor și ei vor refuza să învețe.

De multe ori elevii sunt bombardați cu teorii pe care le uită odată ieșiți din sala de curs sau nu le folosesc niciodată.

Învățarea autentică are loc atunci când elevul este implicat activ, dinamic și total, nu când doar audiază o prezentare. De fapt, cursanții sunt cei care trebuie să fie pe scenă, în lumina reflectoarelor, să fie proprii stăpâni ai procesului de învățare.

4

Cum?

Activitățile prin care se realizează proiectul constau în două drumeții în împrejurimile municipiului Rm. Vâlcea, pe timpul cărora participanții vor afla lucruri interesante despre formele de relief, stabilirea punctelor cardinale, noțiuni de orientare, calcularea azimutului, aprecierea distanțelor, calcularea înălțimii copacilor, folosirea pârghiei, planului înclinat, scripeților ficși și mobili, precum și ansamblului de scripeți în viața de zi cu zi.

Totodată, copiii vor participa la mai multe jocuri și concursuri distractive.

3

Împreună cu cine?

 Din cadrul echipei care implementează proiectului fac parte specialiști din domeniile Geografie, Geodezie, Topografie, Ecologie, Turism, dar și un specialist în salvare montană, precum și voluntari din cadrul Organizației Naționale Cercetașii României – Centrul Local Mircea cel Bătrân, Rm. Vâlcea.

Inițiativa în cifre

9

Suma

4 980 lei

8

Număr beneficiari

 60 de elevi din școlile și liceele de pe raza municipiului Râmnicu Vâlcea, cu vârsta între 11-19 ani.

7

Număr membri echipă

4