Project „Apollo”

Provocare

Project „Apollo” este o inițiativă ce se centrează pe 2 părți, dintre care una teoretică care presupune susținerea unor cursuri complexe și complete în sfera artei digitale pentru aproximativ 30 de tineri și o altă parte, practică, care presupune un ajutor oferit cursanților în realizarea propriilor lor lucrări de artă digitală, care vor fi concepute într-un Hub, special amenajat, în cadrul Bibliotecii Județene „Antim Ivireanul” și dotat cu echipamentele specifice acestui domeniu, puse la dispoziția oricărei persoane doritoare.

5

Cine?

Grupul de inițiativă „Project Apollo”.

2

Pentru cine?

Destinat tinerilor cu vârsta între 14 și 19 ani.

6

Când?

Perioada destinată implementării începe de pe 9 iulie, continuând până pe 31 august.

1

De ce?

Tendința de digitalizare a crescut constant în ultimul deceniu, mai ales în ultimii ani prin prisma crizei sanitare, așadar numeroase sectoare economice vor avea nevoie de oameni ce dețin competențe noi, adaptate peisajului global.

În acest sens, de-a lungul timpului am putut observa faptul că tinerii se înclină spre profesii ce presupun o latură a tehnologiei, iar arta nu reprezintă o excepție.

La nivel local, cât și național, nu există multe spații destinate unei astfel de nevoi, chiar dacă statisticile arată cum numărul persoanelor ce lucrează în sfera digitală a crescut cu peste 70% față de anul 2008.

4

Cum?

Activitățile noastre surprind cursuri realizate în domeniul artei digitale, atât pentru nivelul începător, cât și pentru cei ce au deja o experiență anterioară în acest domeniu.

Astfel, proiectul propune mai multe sesiuni de lucru, în care trainerii noștri vor aborda diferite teme de interes din acest domeniu și vor putea iniția, respectiv perfecționa cursanții.

În urma sesiunilor susținute, participanții vor învăța diverse tehnici din domeniu și vor putea crea propriile lor lucrări.

3

Împreună cu cine?

Principalul nostru partener este  Biblioteca Județeană „Antim Ivireanul”, instituția ce ne pune la dispoziție spațiul necesar pentru desfășurarea activităților, alături de domnul Vasile Cătălin, coordonatorul ONG-ului Project IVI (organizație ce activează în sfera digitală). 

Totodată, vom colabora cu traineri ce profesează în acest domeniu sau cei ce se află în mediul universitar al artei digitale, cât și alte persoanele ce au cunoștințele necesare și doresc să le împărtășească cu restul tinerilor interesați.

Inițiativa în cifre

9

Suma

9 990 lei

8

Număr beneficiari

Aproximativ 30 de tineri.

7

Număr membri echipă

Aproximativ 15 membri, 7 traineri și 8 voluntari.