Obiectivul vizat de proiect este extinderea utilizării elementelor de construcție metalice caracteristice competiției de robotică FIRST Tech Challenge, adresată liceenilor, către o mult mai largă categorie de elevi.
Activitățile proiectului-pilot “STEAM and STEEL Robots” sunt proiectate pentru a oferi o experiență educațională captivantă și distractivă, cu accent pe construcția și programarea de roboți cu șasiuri metalice.
Asociația STREAM Forward
Proiectul se adresează copiilor din diverse medii sociale, oferind oportunități egale pentru toți, aliniat la trendurile actuale care susțin o educație STEAM incluzivă, accesibilă și stimulantă pentru toți elevii.
Perioada de implementare:
1 februarie – 01 iunie 2024.
Propunerea noastră aduce un nivel de precizie și calitate care lipsește adesea în proiectele educaționale pentru copii.
Familia microcontrollerului Arduino s-a dovedit deja accesibilă în rândul copiilor, chiar de la nivelul claselor primare.
Alăturarea îndrăgitului Arduino la spectaculoasele și ingenuoasele structuri specifice competiției FIRST Tech Challenge duce la un nivel superior pregătirea elevilor în domeniile mecatronicii și roboticii.
Activitățile preconizate în proiect includ: construcția roboților utilizând șasiuri metalice, inițierea elevilor în principiile de bază ale programării roboților, testarea și ajustarea roboților pentru a asigura precizie și performanță, încurajarea copiilor să-și utilizeze creativitatea pentru a personaliza și îmbunătăți roboții lor, desfășurarea unor proiecte practice în care copiii să aplice cunoștințele și abilitățile dobândite pentru a rezolva probleme reale, precum și organizarea unei competiții locale în care copiii să își pună la încercare roboții într-un mediu competitiv și distractiv.
Echipa de proiect își propune încă un obiectiv de avangardă. Cea mai mare parte a voluntarilor pe care se sprijină ducerea la bun sfârșit a instruirii colectivelor de elevi vizate sunt la rândul lor elevi. Acestora li se adaugă desigur specialiști în domeniile vizate.
14.566 RON
În proiect vor fi angrenați în mod direct minim 20 și maxim 30 de elevi din fiecare unitate școlară vizată, deci un total cuprins între 60 și 90 de elevi. Se vor organiza pentru fiecare grupă 3 ateliere de lucru a câte 4 ore, pe parcursul cărora cei 90 elevi vor fi aceiași, activitățile din proiect presupunând continuitatea pregătirii.
Suntem cu toții 10 în acest moment, dar abia am început. Suntem convinși că pe parcurs, pe oriunde vom trece, vom atrage noi membri în echipă.