Apollo EcoPrint

Provocare

Apollo EcoPrint își propune să rezolve una dintre cele mai mari probleme ale lumii actuale, la o scară locală: deșeurile plastice.

Prin stațiile noastre de reciclare a PET-urilor, sticlele și recipientele de plastic vor putea fi transformate în filament pentru imprimare 3D, printr-un proces simplu și eficient.

Astfel, elevii ce vor participa la cursuri vor învăța să își creeze propriile prototipuri de jucării, obiecte casnice sau folosite cotidian și să le printeze folosind propriile deșeuri reciclate.

Obiectivul nostru este să ajutăm comunitatea locală să realizeze cât de ușoară, distractivă și folositoare poate fi reciclarea plasticelor.

Cine?

Project Apollo

Pentru cine?

Beneficiarii programului sunt elevii de gimnaziu și liceu.

Când?

 Perioada de implementare este Ianuarie – Iulie 2024.

De ce?

Proiectul Apollo EcoPrint aduce o soluție vitală pentru problemele actuale din România, concentrându-se pe reciclarea PET-urilor și conștientizarea tinerilor.

Cu o rată de reciclare a PET-urilor de doar 30%, România se clasează ultima în UE. Apollo EcoPrint inovează prin utilizarea imprimării 3D cu filament reciclat pentru a transforma deșeurile în obiecte durabile.

Abordarea fresh se axează pe educarea tinerilor și îi încurajează să devină cetățeni responsabili, contribuind astfel la îmbunătățirea calității vieții și protejarea mediului în România.

Cum?

Mai întâi, vom avea câteva discuții deschise pentru a înțelege ce sunt reciclarea și sustenabilitatea.

Apoi, vom pune în practică ceea ce am învățat prin folosirea pentru prima dată a stațiilor de reciclare construite și crearea primelor role de filament.

În final, vom învăța să ne proiectăm ideile unice și inedite de proiecte și să le printăm 3D cu filamentul reciclat din propriile plastice.

Împreună cu cine?

Partenerii noștri sunt Fundația Județeană de Tineret (FJT) și Asociația Vâlceană a Elevilor (AVE).

Inițiativa în cifre

Suma

3949 RON

Număr beneficiari

50 de elevi și 10 voluntari.

Număr membri echipă

 3 membri ai board-ului și 10 voluntari.