Proiectul LEGO CLUB urmărește implementarea la ciclul primar și gimnazial a unor lecții practice, atractive, ce sprijină elevii să-și dezvolte abilitățile secolului 21.
Pentru acesta este necesară achiziționarea unor seturi Lego Education, ce vor facilita dezvoltarea bazelor matematice, tehnologice și științifice, prin activități ludice specifice vârstei.
Proiectul este structurat în 2 etape:
Cei 60 de elevi vor fi împărțiți în cinci grupe de câte 12 elevi.
CLUBUL COPIILOR HOREZU
LEGO CLUB se adresează elevilor din ciclurile primar si gimnazial ai Clubului Copiilor Horezu (copii cu vârste între 5-12 ani) printre care se numără și copii din categorii vulnerabile (familii monoparentale, părinți plecați în străinătate, familii cu venituri modeste).
Grupul țintă este format inițial din 60 de copii ce urmează să desfășoare activități săptămânale, urmând ca o echipă de voluntari să participe ulterior la 4 ateliere de vacanță pentru 40 de elevi din mediul rural, din categorii vulnerabile- familii monoparentale, venituri modeste, părinți plecați în străinătate. Potențiale localități: Măldărești, Vaideeni, Slătioara, Mateești.
Perioadă de implementare:12 aprilie 2023 – 1 august 2023.
Lumea în care trăim este din ce în ce mai mult orientată spre știinţă şi tehnologie. Astfel, abilitatea de a rezolva probleme prin găsirea de soluții noi devine din ce în ce mai importantă, de la vârste foarte mici.
Proiectul nostru urmărește să încurajeze elevii să-și însușească anumite concepte de ştiinţă, tehnologie, matematică, programare, dar şi să-și dezvolte gândirea analitică şi gândirea logică, să-și dezvolte abilităţile de a găsi soluţii noi, creative de rezolvare a problemelor.
Seturile LEGO sunt foarte distractive, însă poate că mulți nu știu că oferă o oportunitate extraordinară de învățare.
Iată de ce vrem să oferim această șansă într-un mod organizat, într-o institutie publică.
Construind împreună și observând cum ideile prind viață cu ajutorul tehnologiei, copiii învață mult mai ușor și sunt mai motivați să continue.
Astfel învățarea va cuprinde întreaga gamă de abilități, inclusiv cognitive, sociale, emoționale, creative și fizice.
Copiii vor avea libertatea de a alege activitatea pe care o vor desfășura, dintr-o listă de 20 de lecții, structurate în 5 unități.
1.Marile aventuri (vehicule) -această unitate îi introduce pe elevi în gândirea computațională.
3.Călător fericit – inițiere in programare.
4.Legături științifice -exploreaza subiectele Pământului, Fizica și Știința Vieții
5.Știința care nu se vede.
Proiectul se va desfășura la Clubul Copiilor din orașul Horezu cu sprijinul cadrelor didactice din cadrul instituției precum și al părinților elevilor.
Bugetul total al proiectului este de 14.126 lei iar suma primită prin fondul Științescu este de 9.876 lei.
Vor beneficia de acest proiect un număr de 60 de elevi care frecventează și cursurile cercurilor din cadrul Clubului Copiilor Horezu, precum și 40 de elevi de la școli din localități limitrofe.
În cadrul proiectului vor fi implicate 3 cadre didactice care vor participa în mod voluntar la desfășurarea activităților.