Vâlcea Forest Run – Științescu
10 decembrie 2021

”Hai la o alergare cu suflet prin toamnă, în curtea Râmnicului!” – cu acest îndemn au început înscrierile pentru Vâlcea Forest Run 2021.

Vâlcea Forest Run este un eveniment atât sportiv cât și filantropic, care are ca obiectiv susținerea proiectelor din comunitate. Anul acesta au fost înscrise 5 proiecte cu impact social, printre care se numără și Fondul Științescu. Acest program a reușit să provoace curiozitate pentru zeci de mii de elevi, să impulsioneze sute de profesori și mentori și să ofere o nouă imagine științelor exacte, așa că ni-l dorim și la Vâlcea. Fundația Comunitară Vâlcea a propus proiectul “𝐒̦𝐭𝐢𝐢𝐧𝐭̦𝐞𝐬𝐜𝐮. 𝐑𝐞𝐭̦𝐞𝐚𝐮𝐚 𝐧𝐚𝐭̦𝐢𝐨𝐧𝐚𝐥ă 𝐚 𝐩𝐚𝐬𝐢𝐨𝐧𝐚𝐭̦𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐝𝐞 𝐬̦𝐭𝐢𝐢𝐧𝐭̦𝐞”  pentru concursul Vâlcea Forest Run 2021. Scopul este strângerea de fonduri pentru prima ediție Științescu din județul Vâlcea, care va începe în luna ianuarie 2022.

Pentru realizarea evenimentului de alergare, au fost implicați 380 de sportivi de pretutindeni, dintre care 90 de copii, peste 30 de sponsori și parteneri, 50 de voluntari și peste 450 de donatori și susținători! Le mulțumim celor care au ales să fie parte dintr-un trib numeros de sportivi amatori, profesioniști, nou veniți sau veterani, uniți de dorința de a dona timp, efort și poveste pentru comunitatea locală.

Evenimentul a reprezentat pentru vâlceni un prilej de a face fape bune, propunând sportivilor să evadeze “acasă pentru acasă”, de oriunde ar fi. Spunem asta deoarece au fost sportivi care au pedalat la Tulcea pentru Vâlcea, au făcut hike în Belgia sau alergare în Herăstrău. Le mulțumim tuturor pentru că ne ajută să promovăm sportul în natură și să activăm spiritul filantrop al comunității vâlcene de pretutindeni.

Ziua de duminică din cadrul concursului a fost dedicată cursei de orientare – Nurvil KIDS și cursei populare pentru Științescu. Științescu este un proiect drag nouă, un proiect necesar pentru școlari, un proiect menit să-i ajute pe copii să descopere sensul ultim al științelor, să îi echipeze cu un mod de a gândi analitic și creativ, și să le cultive imaginația și încrederea în sine. În cadrul evenimentului Vâlcea Forest Run, ne-am bucurat alături de participanți și susținători de vreme bună și de o cursă pe cinste. Le mulțumim tuturor celor care au fost prezenți și susțin activ educația #STEM la Vâlcea, dar și lui Robert care i-a fericit pe copii cu invenția sa, Automatul de bomboane făcut din LEGO.

 

 

După ce am pus stop joc și am făcut calculele, suntem mândri să fim atât de aproape de targetul propus de noi și anume 20.000 RON pentru această strângere de fonduri. Am reușit prin donații și taxe de participare să strângem 19.358 RON, sumă care va fi dublată de partenerii noștri de la Romanian American Foundation.

Suntem în etapa în care ne gândim care ar fi cea mai bună formulă a lui Științescu la Vâlcea, așa că vă rugăm să contribuiți cu gânduri, idei de proiecte, contacte de posibili mentori Științescu sau de lideri de comunități.

Foundraiseri pentru Științescu la Vâlcea Forest Run:

“Iubesc sportul și de 30 ani alerg la competiții internaționale si naționale.

Astăzi am ales să susțin proiectele viitoare ale Fundației Comunitare Vâlcea prin ceea ce îmi place cel mai mult – ALERGAREA în pădure. Voi alerga acasă, sau pe lângă casă, în pădure sau pe lângă pădure! Aleargă și tu, donează și tu, hai la Vâlcea Forest Run 2021.” – Alexandru Fozy

”Mă bucur tare mult când pot să fac ceea ce îmi place și să contribui la dezvoltarea comunității în care trăiesc, așa că anul acesta la Vâlcea Forest Run sunt ambasador Științescu.” – Radu Zarioiu

“Oportunitatea de a deveni fundraiser pentru Fondul Științescu la Vâlcea Forest Run 2021 este punctul de intersecție a 3 dintre cele mai mari pasiuni ale mele: sportul, știința și implicarea civică. Sunt voluntar activ in comunitatea vâlceană, am practicat atletismul și sunt studentă la Facultatea de Fizică din toamna acestui an.

Deși am fost întotdeauna pasionată de știință, nu am beneficiat mereu de o abordare creativă, dincolo de manualele școlare, o abordare care să îmi deschidă noi perspective și orizonturi. Lumea lui Științescu este acea lume ideală a științei, unde cei cu adevărat pasionați de educația STEM dau mai departe din cunoștințele, energia și entuziasmul lor, învățăceilor.

Eu am ales să intru în Lumea lui Științescu! Hai și tu alături de mine printr-o donație” – Diana Naum