Rezultate editia 3.0
1 septembrie 2024

Rezultatele Fondului Științescu Vâlcea 3.0

A treia ediție Științescu în județul Vâlcea s-a încheiat în septembrie 2024 printr-un Târg al Științelor unde echipele care au beneficiat de finanțare în cadrul celor trei ediții ale programului au prezentat oaspeților proiectele lor.

Ştiinţescu 3.0 a sprijinit în județul Vâlcea 11 proiecte STEAM, cu un buget total de 133.518 lei, oferind acces la educaţie alternativă pentru peste 3.790 de copii. Ideile s-au concretizat în laboratoare interdisciplinare, bibliotecă VR, programe de robotică, învățarea fizicii folosind educație multimedia, dispozitive de studiu al fenomenelor naturale, laboratoare de chimie, materiale didactice interactive, ateliere 3D print şi programare, ateliere de compostare, crearea unui hub de educație multimedia, excursii de studiu și participări la conferinţe ştiinţifice.

Lista proiectelor, povestea lor, echipa şi testimoniale sunt disponibile pe site – https://valcea.stiintescu.ro/proiecte-2024/

Prin acest fond, Ştiinţescu oferă oportunitatea mentorilor pasionați de științe şi tehnologie să dezvolte și să deruleze proiecte educaționale creative, bazate pe aplicații practice, cu scopul de a insufla pasiunea lor copiilor şi tinerilor între 6 şi 19 ani. Științescu se bucură de proiecte educaționale ce propun o abordare multidisciplinară, colaborativă și aplicată a științelor.

Eşti pasionat de STE@M (ştiinţă, tehnologie, inginerie, artă digitală, matematică)? Eşti profesor şi doreşti o finanţare pentru a dezvolta proiecte care îi fac pe elevi să îndrăgească domeniile STE@M? Eşti elev, ai un proiect interesant şi vrei să îl pui în practică? Intră pe valcea.stiintescu.ro si citește mai multe despre Fondul Științescu 4.0 Vâlcea.

Programul este implementat la nivel local de Fundația Comunitară Vâlcea, susţinut de Federația Fundațiile Comunitare din România – FFCR, finanțat de Romanian-American Foundation cu sprijinul donatorilor Vâlcea Forest Run, de la Buila Trail Race, de la Maratonul Olteniei și al următoarelor companii: EVRYO (CEZ Romania), SuperMercato, Emigab, PSS Prosoft Solutions, Faurecia.

Mai multe detalii: www.valcea.stiintescu.ro

Persoană de contact: Gabriela Solomon, tel 0745 499 371, e-mail: stiintescu@fundatiacomunitaravalcea.ro

 

Despre Fundația Comunitară Vâlcea

Fundația Comunitară Vâlcea a debutat ca grup de inițiativă în 2018 şi s-a înființat în 2019, fiind parte dintr-o mişcare naţională, alături de alte 18 fundaţii comunitare. Fundația este o organizație apolitică și funcționează ca un liant în comunitate, reușind să conecteze fonduri, oameni și inițiative cu scopul de a impacta pozitiv mediul comunitar. Misiunea fundatiei este să contribuie la consolidarea de comunități curajoase care caută să-și rezolve problemele, în care oamenii se implică, caută soluții împreună și luptă pentru drepturile lor, învață din greșeli, transformând nevoile în oportunități pentru fiecare copil, tânăr, adult și senior.

 

Despre Fondul Ştiinţescu

Fondul Ştiinţescu este o mişcare naţională de reenergizare a educaţiei STEAM care-i încurajează pe cei pasionaţi să le arate copiilor – prin experimentare, activităţi practice şi joc – acea latură a disciplinelor ştiinţifice care cu greu poate fi descrisă în manuale.

Ştiinţescu, a cărui menire este să-i ajute pe copii să descopere sensul ultim al ştiinţelor, le oferă mentorilor – profesori, elevi, studenţi, profesionişti din toate domeniile – finanţări, resurse, îndrumare şi sprijin.

În prezent, Fondul Ştiinţescu este implementat de 15 fundaţii comunitare din ţară, toate desfăşurând competiţii similare de proiecte locale în: Bucureşti, Bacău, Braşov, Buzău, Cluj-Napoca, Dâmboviţa, Galaţi, Iaşi, Prahova, Odorheiu Secuiesc, Reșița, Sibiu, Târgu Mureş, Timişoara şi Ţara Făgăraşului.