BroBotSTEAM

Provocare

Ne propunem ca acest proiect să aducă mai aproape de elevi conceptul de educație STEM prin organizarea de ateliere interactive pentru elevii din mediul urban și rural, ateliere în cadrul cărora vom realiza proiecte interdisciplinare folosind plăcuțe de dezvoltare Arduino. Elevii vor avea la dispoziție plăcuțe și kit-uri cu senzori cu ajutorul cărora vor realiza individual un proiect, sub îndrumarea noastră. Pentru elevii din mediul urban vom organiza o școală de vară la Colegiul Național “Alexandru Lahovari” iar pentru cei din mediul rural vom crea un laborator mobil (cu toate materialele necesare activităților) cu care ne vom deplasa la școlile lor și vom desfășura ateliere cu elevii din clasele a 7-a și a 8-a.

5

Cine?

Echipa de robotică BroBots a Colegiului Național “Alexandru Lahovari”

2

Pentru cine?

Proiectul nostru are ca țintă atât elevii din mediul urban cât și pe cei din mediul rural. Beneficiarii proiectului vor fi atât elevii de la școlile gimnaziale, din clasele a 7-a și a 8-a, cât și liceeni. Ne dorim să ajungem la cât mai mulți elevi pasionați de științe, dar și la elevi din mediile defavorizate pentru a le deschide noi orizonturi și a le vorbi despre educația STEM, despre oportunitățile acestui domeniu. De asemenea, vom desfășura și workshop-uri destinate elevilor si liceenilor din mediul urban pasionați de științe.

6

Când?

Perioada de implementare a proiectului este aprilie-august 2022

1

De ce?

În școala românească accentul cade pe teorie, pe reținerea unor informații, practica lipsind aproape în totalitate. Proiectul nostru îi ajută pe elevi să aplice ceea ce au învățat la școală, dezvoltând proiecte pe placuța Arduino, îmbinând teoria pe care au învățat-o la electricitate (circuite, curent electric), cu programarea și montarea unor senzori, cu scopul de a crea un proiect interesant (din domenii diverse), care să îi ajute să înțeleagă cum sunt interconectate științele și cum funcționează de fapt tehnologia.

4

Cum?

Proiectul are două componente: atelierul mobil și școala de vară.

Atelierul mobil de microcontrolere

Activitățile vor fi derulate în cadrul a 5 școli din mediul rural, câte 2 sesiuni pe școală, una la clasa a 7-a și una la clasa a 8-a în intervalul aprilie-iunie 2022. Fiecare sesiune va fi desfășurată după o structură bine definită. În prima jumătate de oră se va face prezentarea proiectului, a echipei, după care se vor prezenta materialele suport de curs (prezentări PowerPoint cu temele: “Ce reprezintă educația STEM și de ce este importantă?”, “Ce sunt microcontrolerele?”, …) și lista proiectelor Arduino din care elevii își pot alege unul. Va urma apoi realizarea proiectelor selectate sub îndrumarea noastră.

Școala de vară

Școala de vară se adresează elevilor din școlile din mediul urban în care nu vom derula activități în cadrul atelierului mobil, activitățile desfășurându-se în cadrul Colegiului Național “Alexandru Lahovari”.

Fiecare sesiune de activități se va derula pe parcursul a 3 zile, câte 3 ore pe zi. Vom vorbi despre educația STEM și îî vom introduce pe cursanți în lumea microcontrolerelor, a programării, etc. Îi vom ajuta să realizeze toate proiectele propuse de noi și fiecare elev va realiza un proiect propriu propus de el.

3

Împreună cu cine?

BroBots Team – voluntari/membri ai echipei vor fi voluntari în proiect

Toma Andrei Cosmin – student (alumn BroBots) – student – Coventry University – Information Technology for Business cu rol de consultant pe probleme de marketing/comunicare

Alumni BroBots/Lahovari

Colegiul Național „Alexandru Lahovari” –  conducerea colegiului ne va pune la dispoziție spațiul în care vom desfășura atelierele destinate elevilor din mediul urban.

Școlile în care vom desfășura activitățile vor fi parteneri în proiect

 

Inițiativa în cifre

9

Suma

4783.57 RON

8

Număr beneficiari

Ne propunem să ajungem la 250 de beneficiari direcți

7

Număr membri echipă

15-20 persoane